BARONE MONTALTO I SICILIA
Nos świeży i owocowy z akcentami gruszki, zielonego jabłka i białej brzoskwini. Na podniebieniu powtórzony bukiet aromatyczny, ze świeżą kwasowością oraz nutami kolendry i mineralnością idącą w parze z odpowiednio wytrawnym finiszem.
BARONE MONTALTO I SICILIA
Sycylijskie wino, o intensywnej ciemno czerwonej barwie, z odcieniem fioletu. Bukiet rozwija się aromatami konfitury śliwkowej i jeżyn, z nutami korzennymi tie. W ustach petne, bogate w taniny, jednak no swój sposób dyskretne i okrągłe w smaku. Optymalnie długie i zrównoważone.
IORIO I CAMPANIA
lntensywny i trwały bukiet pachnący kwiatami i owocami. Świeże, bardzo przyjemne i mineralne w ustach.
MONTE TONDO I VENETO
Białe, delikatne wino, jedno z najbardziej charakterystycznych dla regionu Veneta. Przyjemny i intensywny aromat, w połączeniu ze świeżością i wytrawnością w smaku, czyniące winem uniwersalnym, idealnym na co dzień.
BORGO SAN LEO I VENETO
Bukiet delikatnie owocowy, finezyjny, z zaznaczonymi nutami kwiatów migdałowca i brzoskwiń. W smaku eleganckie, łagodne, z doskonałą strukturą i świeżością, która na długo pozostaje na podniebieniu.
PODERI DAL NESPOLI I EMILIA ROMAGNA
Niezwykle świeże i "łatwe" w piciu, słomkowe w barwie z zielonkawo żółtymi refleksami. Intensywne w aromacie przepełnionym świeżymi kwiatami i nutami owoców tropikalnych.
PODERI DAL NESPOLI I EMILIA ROMAGNA
Elegancki bogaty nos z wyraźnymi aromatycznymi nutami jaśminu, brzoskwiń i moreli, z dodatkiem ananasa i owoców cytrusowych. Bogaty i gładki smak, z intensywnymi garbnikami w posmaku oraz wspaniałą równowagą pomiędzy świeżoscią i kwasowością.
COLLEZIONE Dl FAMIGLIA, BARONE MONTALTO I SICILIA
Krystaliczna żółto słomkowa barwa z oliwkowymi refleksami. Aromaty tropikalnego melona i kandyzowanych owoców są wspierane przez intensywne mango, kiwi i wiciokrzew, które odnajdujemy w smaku. Naturalna kwasowość zapewnia strukturę i świeżość tego egzotycznego, słonecznego wina.
A.MANO I PUGLIA
Wino powstałe z bardzo ciekawego połączenia dwóch pulijskich gron. Piękny aromat kwiatów brzoskwini (Fiano) z dodatkiem doskonale poprawiającego strukturę Greco. W finale kiwi i grejpfrut. Uniwersalne aromatyczne wino, otulające zimą, świeże i niezwykle przyjemne latem. Sommelier Wine Awards 2018 - Złoty medal dla rocznika 2017
COLLEZIONE Dl FAMIGLIA, BARONE MONTALTO I SICILIA
Łagodne, pełne i bogate w smaku. W aromacie egzotyczne nuty gruszki i białych brzoskwiń idealnie zbalansowane z długim owocowym finiszem. Wytwarzane metodą appassimento, z podsuszanych gron. Mundus Vini 2016 - Srebrny Medal dla rocznika 2015
MEDICI I EMILIA ROMAGNA | Lambrusco to jedyne w swoim rodzaju wino, robiące zawrotną karierę na całym świecie. Lekko musujące, różowe, subtelnie słodkie wino o wszechstronnym zastosowaniu, wytwarzane drogą naturalnej fermentacji. Delikatna jasnoróżowa barwa w połączeniu z intensywnie uwalniającymi się bąbelkami zachwyca swoją młodością, orzeźwia i raduje. W smaku soczyste i świeże.
MGM, FORLI I VENETO | Wino o słomkowa- złocistym kolorze, z bardzo efektownym i trwałym perleniem. Delikatne, wytrawne i mineralne. Bardzo przyjemne na podniebieniu z owocowym, lekkim aromatem.
PODERI DAL NESPOLI I EMILIA ROMAGNA | Białe, owocowe, lekko musujące wino. Pełne życia jak koliber i jednocześnie tak delikatne jak trzepot jego skrzydeł. Bardzo przyjemne i łatwe w piciu. Jest doskonałym akompaniamentem dla spotkania z przyjaciółmi.
IORIO I CAMPANIA | Czerwone wino o skoncentrowanej rubinowo-czerwonej barwie i intensywnym zapachu dojrzałych czerwonych owoców. W smaku wytrawne, delikatne, z odpowiednimi taninami.
PODERI DAL NESPOLI I EMILIA ROMAGNA | Intensywnie rubinowe w barwie, niezwykle swieże i bardzo przyjemne. Dominują w nim aromaty wiśni i fiołka typowe dla Sangiovese, w połączeniu z nutami ziół i czekolady (Merlot). Wytrawne, zrównoważone w strukturze.
SALVALAI I VENETO | Doskonały blend trzech gron: Corvina Veronese (60%) - odpowiadająca za strukturę i barwę wina, La Rondinella (20%)- odp. za długowieczność, Mollinara (20%) - zapach. Barwa czerwono-rubinowa, Średnio intensywna. Bukiet delikatny, ale z wyraźnym akcentem czerwśni i innych czerwonych owoców. Wino uniwersalne, nadające się do wielu różnych zestawień smakowych.
VARVAGLIONE I PUGLIA | Moi czyli Moje. Nos typowy, bardzo intensywny i kojarzący się z czerwonymi owocami na spirytusie, śliwkową konfiturą, z nutami lukrecji i suszonych owoców. Pełne, miękkie, dobrze zbudowane i zrównoważone.
LEONARDO DA VINCI I TOSCANA | Świeże, owocowe i delikatne. Bardzo przyjemne w smaku, długo pozostaje na podniebieniu. Nos intensywny i trwały z akcentami ciemnych owoców. James Suckling - 91/100 dla rocznika 2014. International Wine Challenge - Brązowy medal dla rocznika 2014. Decanter World Wine Awards - Zloty Medal dla rocznika 2014 - 95/100 pkt
MGM, FORLI I PUGLIA I W wyniku 12 miesięcy dojrzewania w beczce wino uzyskuje intensywny aromat pełen czerwonych dojrzałych owoców i wanilii. W ustach piepr i inne przyprawy. Bardzo dobra struktura, odpowiednio zbalansowane, kompleksowe z delikatnymi przyjemnym i taninami. llinera - "Podróż pierwszą klasą w poszukiwaniu tego, co najlepsze"
A.MANO I PUGLIA I Z gron uprawianych na kruchej, ciemnej, czerwono-brązowej ziemi w winnicy Salento penisula, powstaje wino bogate w aromaty swieżo wycisniśniętych jagód, ciemnych wiśni, przypraw i kwiatów (typowe dla win białych). Negroamaro jest jednym z nielicznych czerwonych win, w którym odnajdujemy wyraźne akcenty kwiatowe. Całości dopełniają delikatne taniny i długi, ale subtelny finisz. Jest takie jak powinno być Negroamaro - łagodne w ustach, zadziwiające swoją owocowoscią. Wino z dużym potencjałem do dalszego rozwoju, odkrywające wraz z wiekiem naturę dojrzałego Burgunda.
PIAN DEL GALLO I PUGLIA I Wino produkowane z gron pochodzących z upraw biologicznych, położonych w wąskiej dolinie w strefie Greve in Chianti, o pięknie wyeksponowany m bukiecie pachnącym fiołkami i lasem. Barwa intensywna rudo-czerwona. W smaku harmonijne i przyjemne na podniebieniu. Przez okres 6-8 miesięcy dojrzewa w dębowych beczkach, by następnie doskonalić swoje walory już w butelce.
CANTINA ZACCAGNINI I ABRUZZO I Przez około 4 miesiące wino dojrzewa w słoweńskich beczkach. intensywny charakterystyczny bukiet pełen aromatów najszlachetniejszych winogron. W smaku owocowe, pełnocieliste i krzepkie, z dobrze zbalansowanymi taninami. SAKURA WOMEN JAPAN'S WOMEN WINE AWARDS - Zloty Medal dla rocznika 2014
Informujemy, iż wszystkie nasze produkty mogą zawierać następujące alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten, jaja, ryby, skorupiaki, soja, orzechy, seler, gorczyca, mleko (łącznie z laktozą), dwutlenek siarki i siarczyn.
O aktualną listę alergenów zapytaj naszych pracowników.
Zapisz się do newslettera